Hoppning Med Ina

Idag red jag ner på banan och hoppade med Ina, och hon gick jätte bra tills hon fick mjölksyra och blev jätte trött, unghästar blir oftast jätte trött helt plötsligt! och det passar bra in på ina, helt plötsligt tar det kork stopp! hahah

Iaf körde vi dessa övningar:

Och en 5 åh halva.

Jag började att hoppa ett litet rättuppstående hinder som framhoppning sedan hoppade jag hela linjen med ett rättuppstående hinder tre normalagaloppsprång ett kryss som låg på två tunnor tre vanliga galoppsprång och ut på ett litet rättupstående hinder.
ibörjan var hon livrädd för tunnorna så jag började med att ta ner krysset och låta två bommar ligga på marken, så om hon skulle stanna så var det bara att gå över och fortsätta ut på det andra hindret, red på så ungefär tre gånger i höger varv så vi fick flyt igenom, sen bytte vi varv och gjorde samma sak där, fast då hade vi lagt upp bommarna till ett kryss, och hon hoppade upp sej jätte mkt för hon tkt att tunnorna var riktickt läskiga haha :)

Sedan gick vi över på den andra övningen som ni kan se,  första gången lät vi alla hinder bara ligga som bommar på marken, förutom stutsen som vi lät ligga uppe ca två dm ovanför marken. Red på två gånger när det låg så, så vi fick flyt sedan höjde vi upp så hindrena låg på ca 30-40 cm, men vi lät det första hindret ligga bara som en bom på marken, Ina som inte är så jätte van vid stuts plöjde bara rakt igenom stutsen ut, haha men det var ändå bra för henne, för hon fick lov att "ta tillbaka" sej själv så hon inte bara springer på, men gjorde om sista stutsen till en oxer, så hon fick komma med flyt igenom hela serien, så det blev en tre kombination, och hon gick jätte bra!

Vi avslutade med att hoppa en 5 åh halva, tog den endast en gån då hon började bli trött.

Tycker att träningen idag gick jätte bra! Nu har hon sin egen bjudning igen som hon INTE hade sista hopplektionen, men jag ska fortsätta att hoppa iaf minst en gång i vecka för att underhålla henne då hon inte är mogen för att vila från hoppningen än! :)

En liten film från idag också, som sagt har vi lagt ner första hindret in i stutsen till en bom, som Ina helt struntar i och bara springer över, hade det vart ett hinder hade hon hoppat och kommigt bättre in på serien! :)


Och här har ni två bilder som ulli tog:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0