Tänk Om Man Kunde

tog det är otroliga klippet från ullis blogg ( ulrikaasplund.blogg.se )



Banan Med Ina

Idag kom jag ner på banan med Ina, men efter att jag travat runt och böjt henne på volter, och tagit en galopp i varje varv så var hon helt slut, det var så himla kvavt och varmt, så jag förstår min lilla polle! Så det blev inte något mer idag, hon ska ju orka med sista träningen imorrn! :)


Vad Vill Ni Veta?

Efter som att jag nyss startat bloggen, så undrar jag vad ni vill vet om mina hästar, m.m ni får säga vad ni vill veta, fråga efter mål som jag har osv! fråga på nu! :)


min D-ponny nicky, älslings ponny :)


Ridning Idag

Idag red jag Ina runt brännberg, där jag red igår, och idag travade vi mest runt på ängen och galopperade lite, men det var helt OMÖJLIGT att rida när det är knott,bromsar och flugor runt en i en stor svärm, så det blev en kort tur med henne idag, imorrn ska jag försöka komma ner till banan!

en dålig bild på när Ina hoppar, men hon hoppar väldigt bra!


Inas Utveckling

För er som kanske vill se hur mkt ina verkligen har uvecklats, så slänger jag in en film från andra gången hon hoppar, då kunnd vi endast hoppa ett hinder i taget och i trav, nu som ni ser hoppar vi en hel bana i galopp, med lite titthinder! :)

Andra gången hon hoppar:



Detta är ungefär 7 veckor senare, alltså 7 lektioner efter klippet innan:


och lägg märket till att hon ALDRIG hoppat grinden som hon hoppar det är första gången hon gör det på detta klipp, hon tvekar inte en sekund på den! :)

Ute På Ängen

Idag var jag och Ina ute och busa på en äng, eller ja en ko hage, och hon höll på åh krypa ur skinnet, det var som åh sitta på en tikkande bomb som kunde explodera närsomhelst, haha pigga tok ponny!
Men vi galopperade på stora volter runt på ängen så hon fick bli av med all överskotts energi, för jag tänkte rida ner till banan imorrn, och då blir det lite jobbigt och hon är så pigg haha :)

Bilder och en video:









Ny start!

Här på bloggen kommer jag skriva om min andra halva av mitt liv, juste hästar!
Just nu har jag en ungponny (en liten D-ponny) på precis fyllda 5år, hon gick med föl som fyraåring och jag har satt igånghenne helt nu. Ivåras började jag hoppa henne och hon har gått framåt så otroligt i hoppningen! jag har vart med på ungeför 10 hopplektioner, och då räknar jag med första lektionen då hon aldrig vart på en ridbana, med hinder och hästar som sprang runt henne. Hon var väldigt spänd och jag kunde först hoppa upp på slutet av lektionen, då vi tog och hoppade över bommar, till nu efter 9 veckor, jag får nu vara med på täningarna och göra samma saker som dom andra i gruppen, fast vi föränklar övningarna så det inte blir för svårt.. och nu i Onsdags hoppade jag en bana, hindrena låg på ungefär 50-60 cm, och jag hoppade en grind som vi aldrig hoppat förut, då vi tyckt att den varit för stor, och svår, men vi testade den igår, och hon tvekade inte en sekund hon bara flög över! :) Nu vet ni lite mer om Ragazza Bertonina som hon heter, fast hon kallas Ina.

Sen har jag ett till D-ponny sto som just nu vilar pga en hovledsinflammation, det är också osäkert om hon någonsin blir bra, vilket jag verkligen hoppas att hon blir! det finns ungefär 1000000 saker att säga om henne men jag tar det sen, och så har jag lite mer överaskningar att berätta om mitt häst liv, men vi tar det sen när jag kommer igång här, hoppas verkligen ni gillar det här nu! Och att ni tittar in fler gånger! :)

Ina:

RSS 2.0